sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sokkeli eristetty, huomenna (toivottavasti) täyttö

Pistetääs todisteet näkyville, ennenkun jäljet peitellään:) Huomenna ois tarkoitus siis tehdä täytöt, mikäli sään haltija niin sallii. Sadetta on lupailtu aamuyölle, toivon mukaan ei jatku aamulle. Viikonloppuun lähdettiin siis muutamaa harkkoa vaille valmiista sokkelista. Ne muurailin perjantai-iltana paikoilleen ja tein sokkelin tasoituksen puoleen väliin. Lauantaina sitten pidin hiukan kevyemmän päivän ja tein vain tuon tasoituksen parissa tunnissa loppuun. Koska käytettiin ohutsaumaharkkoa, piti tasoitukset tehdä sekä sisä-, että ulkopuolelle sokkelia. Kovin hienosti en alkanut hieromaan, koska yläosaan tulee kuitenkin rouhepinnoite. 

Tänään aloittelin ensin sutimalla nestemäisen bitumin alueelle, mihin tuli tuo bitumikermi kiinni. Se toimii ikäänkuin primerinä tuolle kuumennettavalle kermille. 

Sitten vaan kermi metrin pätkiksi ja kosanilla tohotellen puolet kermistä kuumaksi ja sitten yläreunastaan kiinni seinälle nostaen. Seuraavaksi alapuoli kuumentaen ja taputellaan kermi kiinni. Jos jotain tästä hommasta oppi uutta, niin ainakin sen, että kannattaa jättää unohtamatta ne kumisormiset asentajakäsineet käteen ja valita mieluummin ihan ehdat nahkaiset. Alkoi nimittäin aika äkäsesti sulaa kumipinta sormiin kiinni:D


 Lopuksi patolevyt kiinni, sekä sokkelin sisäpuolelle 100 millinen EPS eristelevy. Patolevyn yläreunaan suosittelen lämpimästi tuollaisia erillisiä listoja, jotka estävät hiekkaa pääsemästä patolevyn taakse ja mahdollistaen näin sen oikean toimivuuden. Tekevät nimittäin aika paljon viimeistellymän näköiseksi tuon asennuksen.


Huomiseksi aamuksi on sitten tulossa 80 tonnia, eli kaksi kasettirekallista täyttösoraa:) Sinne se kuoppaan hukkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti