torstai 24. toukokuuta 2012

Koska on jo lattia ja seinät, tarvitaan seuraavaksi katto

Jebulis, aloittelin aamulla purkamalla etummaisen seinän liitoskohdan paljaaksi. Huonoksi onneksi tuo vanha tiiliseinä tuli katkaistua aikoinaan paria senttiä liian pitkäksi uuden rungon / tuulensuojalevyn kannalta, jotenka nöyränä vain iso rälläkkä timanttilaikalla käteen ja pölyttämään. Ukko oli erittäin valkoinen, kun roilo oli valmis. Onneksi oli järkevä Hiltin imuri, jolla sain nuo muut pinnat puhdistettua nopeasti. Todella ärsyttävää tässä vaiheessa alkaa tekemään enää pölyhommia, mutta ei muu auttanut.

Takaseinän runkoon otin liittymän suoraan vanhasta nurkkatolpasta. Etuseinän osalta tilanne oli haastavampi, koska vanhan ikkunan pielitolppa oli 2cm sisempänä, kun uuden seinän sisälaita. Vanhassa rakenteessa oli lisäksi rungon ulkopuolinen 48*48 vaakakoolaus. Pikaisen rakennesuunnittelijan kanssa tehdyn neuvottelun tuloksena tein tartunnat tuohon vaakakoolaukseen.

Päivän päätteeksi valmiina oli toinen seinä, sekä lisättynä keskeneräisen takaseinän runkoon muutama tolppa. Nyt kantavat seinärungot ovat siis valmiina. Huomenna ohjelmassa on räystään purku. Hatara unelma myös mahdollisesti jo ristikoiden nostosta iltapäivällä elää mielessä, mutta katsotaan ensin aamulla miten tuo purkaminen on järkevintä toteuttaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti