maanantai 7. toukokuuta 2012

Laitetaan ne patolevyt huolella kiinni - sisätäyttö käynnissä


Eilen illalla tihrustettiin antaumuksella säätutkaa ja päätettiin jättää päätös täytöstä aamuselle. Seiskan maissa lähdin käyttämään koiraa, niin totesin etupihan ajourien olevan aivan täynnä vettä ja mullan muutoinkin aika pehmeää. Ei siis täyttöjä tänään. Soittelin samoin tein kaivurikuskille, sekä sorantoimittajalle. Sovittiin, että palataan huomenna asiaan. Läksin siitä sitten normaalisti töihin ja pääsin hyvään vauhtiin, kunnes viittä vaille kymmenen soittaa sorakuski: "ootko missä, tässä ois tavara tontin laidalla". Ei sitten ollut mennyt viesti kuskille asti ja kama oli nyt väärään aikaan oikeassa paikassa. Noh, koska suurin huoli, eli pihan kantavuus tuli siinä samalla todettua vääräksi, päätin päättää päiväni ja siirtyä toimistosta loppupäiväksi oikeisiin töihin.

Täyttösoraa meni kaikkiaan 43 tonnia, eli kaksi kasettirekallista. Kuten kuvasta näkyy, ei paljon enempää olisi pihaan mahtunutkaan:) Naapurikin taisi saada pari kourallista...


Ulkotäyttö eteni Finnfoam-levyn mitan mukaan eteenpäin. Takapuolelle ei päässyt kaivurilla, ennenkuin oli tuo sivu täytetty ja toisaalta sivua ei taas täysin voinut täyttää, ennenkuin oli vähän sisätäyttöä tehty, jottei harkkoseinään kohdistuisi turhaa painetta. Niinjoo, ensimmäinen päivän huomio oli, että patolevyt kannattaa kiinnittää huolellisesti sekä ylälaidasta ETTÄ ALALAIDASTA. Nimittäin patolevyn helmalle kun ropsauttaa sata kiloa hiekkaa, ei parane olla paljon poimuja, se nimittäin repii levyn irti seinästä alta aikayksikön. Alla herra ite pyllyämässä levyä paikalleen.


...Välillä pari kauhallista sisälle...


....ja lätkäystä. Käytiin sitten hakemassa vuokraamolta tuollainen 200 kg diesel-lätkä, jonka teho kuulemma pitäisi vastata about 300kg bensalätkää. Ken tietää, mutta paljon isompaa ei tuolla sisätäytöissä ainakaan viitsisi pyöritellä.


Finnfoamia piti völjätä myös terassilaatan alle.


Päivän päätteeksi viimeisimpänä ja (tässä tapauksessa ehkä) vähäisinpänä Radon-putkisto, jolla ei pitäisi tällaisessa peltomaassa olla tuon taivaallisen merkitystä. Sinne se on kuitenkin upotettava. Sisätäyttö lätkättiin erityisen huolellisesti, jottei törmättäisi tulevaisuudessa lattialaatan painumiseen. Tästä oli konemiehellä kokemusta. Huomiselle jäi vielä noin 30 senttiä sisätäyttöä, sekä lätkäystä. Sitten saa kaivuri poistua tontilta ja siirrytään timpurihommiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti