lauantai 25. elokuuta 2012

Uusi kuisti valmis, vanha kuisti tuunattavana. Maali alkaa häämöttää:)

Aamu alkoi seitsemältä, kun paikallinen maansiirtoyrittäjä toi 2 kuutiota sokkelinvierustasepeliä pihaan. Puoleen kymmeneen asti tehtiin hiljaisia hommia, kuten rakennustelineen purkamista ja huoltoluukun salvan asennusta. Muun tallouven herättyä siirryttiin paukutukseen.

 .

...kohteena oli kuistin katto, joka olikin suht nopeasti asennettu. Vielä viimeiset smyykilaudat oven pielustoihin ja toinen kerros maalia niskaan. Kuisti ja oikeastaan sitä myöten koko laajennuspää lukuun ottamatta sokkelin kivetystä on valmis:)

Seuraavaksi purin pääoven kuistin vanhat kaiteet ja pystylaudoitukset, ja mitä löytyikään. Oikeanpuoleinen etutolppa oli aivan mätä juuresta. En tiedä onko ollut osallisena muurahaiset tms. tuholaiset, mutta sormella kaivertaen pääsi aivan ytimeen. Tolppa oli tehty kahdesta yhteennaulatusta 123*48. Aluksi meinasin vaihtaa koko tolpan, mutta koska kovaa puuta löytyi jo 40 sentin korkeudesta, päätin tehdä 60 sentin limiliitoksella uudet pätkät juureen ja ruuvasin ne vähintään riittävällä määrällä kiinni toisiinsa ja vanhoihin tolppiin.


Tuossa vielä sama tolppa etupuolelta.


 ....ja etummainen tolppa katkaistu liitoskohdasta.


Tolpat fiksattua pätkin "aidoiksi" tulevat vinorimat, sekä maalasin ne. Jostain syystä maalaaminen on meikäläiselle todella turhauttavaa touhua. Etenkin tuollaisten riukujen sutiminen neljältä kantilta.


Päivän päätteeksi paneloin tuon kuistin yläosan, sekä vedin myrskylaudat kiinni. Huomenna ruuvailen vinorimat paikoilleen, sekä heitän toisen kerroksen maalia niskaan. Tämän jälkeen toivottavasti ehtii tekemään vielä sokkelin pinnoituksen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti