sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kik..., eiku sokkelit kivitetty ja rakennus teknisesti kuistin kaiteita vaille valmis

Tänään aloittelin taas hommat kasilta. Vuorossa oli ensin tuon yläpäädyn ja räystäiden alusten toinen maalaus, kun tellingit vielä oli päässä. Tämän jälkeen siirryin viimeistelemään tuon sisääntulokuistin paneloinnin ja pyyhkäisin siihenkin maalin. Seuraavaksi kiinnittelin yhdeksän varvia vinorimoja ja tulos näkyy alla. Tarkoitus oli vielä päivän päätteeksi tehdä 48*148 kaiteet tuohon ylimmäiseksi, mutta nyt täytyy sanoa, että puhti loppui ukosta 12 ja 10 tuntisten päivien jälkeen. Ei vaan enää huvittanut:)


Sama edestä



Rimoituksen jälkeen siirryin sokkelihommiin. Ensin piti madaltaa liian korkealle asennettua patolevyä noin 10cm ja irroittaa, sekä uudelleen asentaa reunalista. Seuraavaksi hain kolan varastosta...jep, kolan:) Alla näkyy miksi. Teknisesti tuo rouhepinnoitus tapahtuu siis laamimalla ensin laastikammalla laasti sokkeliin, tämän jälkeen tasoitetaan se lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Sitten paiskotaan rappauskauhalla, äyskärillä, tai kuten itse tein ihan vain käsin päin laastia. Lopuksi vielä painellaan hiertimellä kiinni.


Sama seinä valmiina.


...ja takapuoli. Kuvassa näkyy hyvin miten hitaasti tiili kuivaa. Tiili on täysin samaa, mutta uudet tiilet olivat noin kuukauden pihalla, imien sopivasti kosteutta muovien alle. Myös laastista haihtuva kosteus on vielä osin seinässä.


...Eli, talo alkaisi olla kaiteita vailla valmis, mitäs seuraavaksi? Ei pääse aivan vielä lepäämään laakereilla. Pihaan on tulossa 25 kuutiota multaa siellä jo olevan parin sepelikuution lisäksi. Näillä näkymin puolentoista viikon päästä torstaina tulee kaukalopallojoukkue talkoisiin levittämään multaa. Sitä ennen pitäisi vielä siivota tontti roippeesta, sekä tasoitella siellä olevaa hiekkaa. Ei siis päässyt vielä tänään (kään) odotettu hyvä olo hiipimään lopullisesti puseroon:)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti