perjantai 31. elokuuta 2012

Lopputarkastus hyväksyttynä. Sepelit seinän vierustalle ja pihan tasoittelua

Tiistaiksi oli sovittu lopputarkastus. Käyttöönottotarkistuksessahan ei vielä ollut ulkovuori valmiina. Eipä tarkastajalla kauaa nokka tuhissut - viidessä minuutissa oli hyväksyntä-leima paperissa. Pari päivää huilittiin, pois lukien pienet sorantasoitushommat yhtenä iltana. Pihallehan jäi muutama kuutio täyttösoraa läjälle, jonka kattotiilet hakenut traktori levitteli laakeaksi kummuksi. Jos olisin ollut tuolloin järkevä, olisin pyytänyt kuskin tasaamaan sorat tontille muutamalla työnnöllä. Nyt tein sen sitten lapiolla, "muutamalla" työnnöllä...

Täksi päiväksi otin pekkasen, koska jo alkuviikosta pihaan tuodut sepelit piti saada loppusijoituspaikkaan seinän vierustalle ja viikonloppuna on vähän muuta ohjelmaa. Sepeliä oli  tilattu pari kuutiota, mutta sitä tuli arviolta reilut kolme.

Ensin laittelin 28*95 painekyllästetyn 48*48 tehtyjen kiilojen/tolppien avulla maahan rajoitinlaudaksi, tämän jälkeen laittelin pohjalle suodatinkankaan. Sitten ei muuta kuin sepelin mättöön. Pohjamaa oli tietysti tasoitettu seinästä poispäin viettäväksi.

Kuvassa etusokkeli täytettynä:


Ja hiukan myöhemmin sivusta:


Kun suunniteltu varsinainen täyttö oli tehty, oli sepeliä vielä puoli läjää jäljellä. Tällaiselle tontille tuollaista suurijakeista 16-32 sepeliä on vähän huono piilotella, jotenka päätin sitten vaihtaa yhtenäisyyden vuoksi koko talon ympärys sepelit. Aikaisemmin sokkelissa oli pientä kiveä, johon myös rikkaruohot tuntuivat iskostuvan melko helposti. Ei muuta kun kärrillä vanha "sora" pois ja uutta tilalle. Tuo hienojakoisempi levisi hyvin myllätyn alueen pahimpiin kuoppakohtiin, eikä tule mullankaan läpi. Urakka oli valmis iltapäivällä. Laskeskelin, että jos tavaraa oli 3-3,5 kuutiota ja kuutiopaino on noin 1600kg, niin tulihan tuota lapioitua.

Vielä kuva kokonaan täytetystä sokkelista myös vanhan osan suuntaan.


Tasoittelin myös tuon mullitettavan alueen suurimmat kummut. Taustalla näkyy torstain talkoiden ilta-askare - 25 kuutiota:)


Viimeiseksi hommaksi tein vielä kuistin kaiteet mittaan, sekä pohjamaalasin ne. Aamulla olin vetänyt jo kyllästeet puihin. Ainiin ja se osittain korvattu mätä tolppa ei sitten antanut mielenrauhaa, ennen kuin tolpat ovat kokonaan vaihdettu. Siitä huolimatta, että liitos on huomaamaton ja varmasti kestävä. Nää on tämmösiä pinttymiä nää:) Myös tolppapuut on mitassa ja maalissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti