tiistai 24. heinäkuuta 2012

Sisäpuolella oottelua, ulkopuolella uutta lautaa ja siivousta

Viikonloppu vierähti ystävien häissä Keski-Suomessa. Keskiviikkona vannoin pitäväni torstain lepoa    rakennushommista, mutta sateen tylsyttämänä päätin sipaista olohuoneen seinästä tapetin pois, jotta ehtisi kuivaa alkuviikkoa ja kittailua varten. Jotenki oppinu viime viikkoina, että on hyvä pitää reservissä sisähommia säiden varalta...Itä-Suomessahan tosiaan satoi viikon verran likipitäen putkeen, ja satoi vieläpä melko kovaa.

Koska pihan sotkuisuus on alkanut pikkuhiljaa ahdistamaan ja sateen jälkeen kukoistavat ruoho (lue heinä)puskat alkavat jo kätkeä lankunpätkiä sisäänsä ajattelin perjantaina tilata täksi viikoksi vaihtolavan pihalle. Ihmetys oli suuri, kun perushinnaksi ilmoitettiin noin 250€, siis pelkkä lavan tuonti ja nouto. Siihen päälle sitten vielä jätemaksut. Totesin, että ehkäpä lajittelen hiukan jätteitä. Maanantai käynnistyi siis purkukasan penkomisella. Erottelin energiajätteet (muovit, aluskatteet, mdf-tavara), kipsilevyt, sekä puut erikseen. Tällä päästiin jo hyvin pitkälle. Parin kilometrin päässä oleva Hyötypaperi ottaa vastaan kaikkia noita. Yhteensä viisi kuormaa tuli maksamaan 80€. Energiajäte, sekä kipsitavara (kaatopaikkajäte) oli 15€/kuorma, puu 5€. Taksat ehkä hiukan kalliimmat, mitä reilun viidentoista kilometrin päässä olevalle kaatopaikalle. Ajassa säästö on kuitenkin erittäin merkittävä. Piha tyhjeni eilen merkittävissä määrin.

Tänä aamuna nostelin pressutallista kurantin ylijäämätavaran ja palautin ne sopimuksen mukaan rautakauppaan, saaden 80% hyvityksen. Jostain syystä eristeiden laskussa oli sattunut käpy ja kaiken kaikkiaan yhdeksän paalia jäi käyttämättä. Lisäksi jäi erinäisiä salaojatarvikkeita. Koska keli on ollut vähintäänkin yllätyksellinen, siirtelin aiemmin pressun alla olleen puutavaran tyhjentyneeseen pressutalliin, johon perustin myös maalauspisteen.

Koska ruoteita purkaessa otsalaudat repeytyivät, ne menevät vaihtoon. Sudin varastossa olleet 30 metriä 145mm otsalautaa Nordica Ekolla ja asentelin ekat pätkät paikoilleen. Huomenissa pitää hakea toiset 30 metriä lisää. Yksin työskennellessä pitää olla kekseliäs. Irtohihnat ovat osoittautuneet hyviksi lisäkäsiksi lautoja ripustaessa, niin myös nytkin. Toisen pään saa tällä tavoin kannatuksee ennen toisen pään naulaamista.


Kuten kuvista näkyy, otsalaudan taakse tulee "ötökkäverkko" estämään ampiaisten ja lintujen pesinnän välikattoon. Yllättävän hyvin asentui tuollainen notkea verkko. Toivottavasti toimii, yksi pesä nimittäin tuossa katon vaihdon jälkeen on tukahdutettu, kun alkoi kuulua jo pärinää sisälle asti välikatosta!


Sähkärin piti tulla tänään tekemään kalustukset, mutta hommat siirtyi päällekäisyyksien vuoksi torstaiksi. Loppuviikosta asti "valmis" makkari siis odottaa perjantain käyttöönottotarkastusta edelleen. Siivoilin tänään listanpätkät ja työkalut veke.


Lopuksi vielä heitin klo 20.30-21 kitit noihin olohuoneen seinässä olleiden ikkunoiden tilalle asennettujen kipsien saumoihin. Jos vaikka joku kurja päivä erehtyisi nostelemaan tapetit seinälle. Prioriteetissa on nyt ykkösenä kuitenkin nuo räystäslautojen valmiiksi saanti, jotta voi asentaa päätypellit yms. kattotarvikkeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti